Reisverzekering

Er kan u op reis of tijdens vakanties van alles gebeuren. Stel dat u autopech krijgt of dat uw bagage gestolen wordt. En wat als u ziek wordt in het buitenland? Behalve dat het heel vervelend is als er iets gebeurt, kan het ook een financiële strop betekenen. Een reisverzekering biedt dan uitkomst.

De reisverzekering is doorgaans onderverdeeld in vier rubrieken: bagage, medische kosten, ongevallen en onvoorziene kosten. Vaak kunt u onderdelen uit het pakket weglaten. Dat is handig omdat andere verzekeringen ook dekking bieden op de onvoorziene gebeurtenissen. Denk bijvoorbeeld aan de ziektekostenverzekering of de autoverzekering. Ook kan het zijn dat u bepaalde onderdelen niet nodig heeft. Als u alleen oude spullen meeneemt, heeft u weinig aan een bagageverzekering omdat geld, cheques, autoaccessoires en kostbaarheden niet of nauwelijks gedekt zijn.

Een voordeel van een reisverzekering is dat u een beroep kunt doen op een professionele organisatie als u in het buitenland iets overkomt. Die regelt bijvoorbeeld opname in het ziekenhuis, repatriëring van de auto na een ongeval of bemiddeling bij het overmaken van geld. Zeer plezierig als u de taal van het vakantieland niet goed beheerst.

Bij diefstal van goederen moet altijd ter plekke aangifte worden gedaan bij de politie. Het bewijs van aangifte moet u de verzekeringsmaatschappij toesturen.

Per gezin of reisgezelschap wordt één polis afgesloten. Daarop staan de namen van alle verzekerden. De premie is afhankelijk van het gekozen pakket dekkingsrubrieken en de gekozen verzekerde bedragen per pakket. Voor wintersport en onderwatersporten worden toeslagen berekend.
 

Doorlopende reisverzekering


Gaat u meerdere keren per jaar op reis, dan is een doorlopende reisverzekering voordeliger dan iedere keer opnieuw een losse verzekering afsluiten. Bovendien is het gemakkelijk omdat u niets hoeft te regelen en kunt vertrekken zodra u daar zin in heeft.