Zakenreisverzekering

Gaat u regelmatig op reis voor de zaak? Dan doet u er goed aan een speciale verzekering voor zakenreizen af te sluiten. Net als bij de ‘gewone’ reisverzekering kunt u kiezen voor een eenmalige of een doorlopende variant. Heeft u medewerkers die ook moeten reizen voor hun werk? Sluit dan een collectieve verzekering af: een polis voor alle medewerkers. De dekking is wereldwijd en eventuele partners kunnen ook worden meeverzekerd.

Vaak omvat de zakenreisverzekering meteen een annuleringskostenverzekering. Moet u door dringende omstandigheden thuis of op de zaak uw zakenreis afbreken, dan krijgt u een vergoeding voor de gemaakte kosten.

De reisverzekering kent vier rubrieken: bagage, medische kosten, ongevallen en automobilistenhulp. U bepaalt zelf welke rubrieken in de polis worden opgenomen. Zo kunt u de reisverzekering aan laten sluiten op andere verzekeringen die bepaalde gebeurtenissen al dekken, bijvoorbeeld de ziektekostenverzekering of de autoverzekering. Onderdelen die u niet nodig heeft kunt u helemaal weglaten.
 

Bagage


Bij al uw zakelijke reizen is uw bagage verzekerd tegen verlies, beschadiging of diefstal. Ook als u door vertraagde aankomst van de bagage vervangende kleding en toiletartikelen moet aanschaffen, krijgt u de kosten vergoed.
 

Medische kosten


Kosten voor acute medische hulp (ook tandarts) worden onder deze rubriek verzekerd.
 

Ongevallen


Bij blijvende invaliditeit of overlijden door een ongeval tijdens een zakenreis wordt er eenmalig een bedrag uitgekeerd.
 

Automobilistenhulp


Een ongeluk gehad of de auto gestolen tijdens de zakenreis? Een professionele organisatie regelt de repatriëring.

De premie van de zakenreisverzekering hangt af van de dekking die u kiest en de verzekerde bedragen.