Winkelgeldverzekering

Als er in uw bedrijf veel contant geld in omloop is, is een winkelgeldverzekering geen overbodige luxe. Het geld kan verloren gaan door brand of bij een inbraak worden meegenomen. Ook gewelddadige berovingen of afpersing vormen een specifiek risico. De winkelgeldverzekering vergoedt de schade die ontdekt wordt binnen een jaar nadat deze ontstaan is. U krijgt ook een vergoeding als het geld uit de kluis in uw huis is geroofd of uit de nachtkluis van de bank. Ten slotte zijn er dekkingen voor het accepteren van vals geld en voor fraude door een medewerker die gemachtigd is geldhandelingen te verrichten. Wilt u alle fraudeschade door werknemers gedekt zien? Dan biedt de fraudeverzekering uitkomst.

Verzekeraars stellen wel preventie-eisen als u de verzekering wilt afsluiten. Vaak gaat het om het aanbrengen van inbraakwerende kluisjes waarin u het geld moet opbergen. Naarmate het risico groter is, zijn de preventievoorwaarden strenger.

De premie is afhankelijk van het verzekerd bedrag en het soort risico. Voor horecaondernemingen en bedrijven die buiten de normale winkeltijden open zijn, geldt een toeslag.